SALOTOS “PIENĖS ŽIEDELIS”
Reikia:
300 g. svogūnų laiškų;
1 stiklinė pienių žiedlapių;
Padažui:
1 šaukštas citrinų sulčių;
aliejaus;
truputis druskos, cukraus.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Pienių žiedlapius užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome porą minučių. Tada nugriebiame į paviršių iškilusius nešvarumus. Pienių žiedlapius nusausiname ir sudedame į svogūnus. Į puodelį supilame padažui skirtus produktus ir išplakame. Užpilame salotas ir gerai išmaišome.
MĖLYNŲJŲ SALOTŲ LAPŲ SALOTOS
Dvejoms porcijoms reikia:
1 salotų gniūžtė;
1 mėlynasis svogūnas;
5 _ 6 ridikėliai;
5 _ 6 marinuoti pievagrybiai;
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių;
1 šaukštas citrinų sulčių;
2 šaukštai aliejaus;
1 šaukštas vandens;
truputis pipirų, druskos.
Svogūnus ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname pievagrybius, įberiame saulėgrąžų branduolių, išmaišome ir užpilame padažu, pagamintu iš citrinų sulčių, vandens, aliejaus, druskos ir pipirų. Salotas sudedame ant lėkštėse išdėliotų salotų lapų.