www.spargalkes.lt

Drebutiniai daržovių, mėsos ir žuvies patiekalai

KRABAI (KREVETĖS) DREBUČIUOSE

Reikia:
2vnt. kiaušinių;
30g. želatinos;
80g. sauso vyno (“Sherry”);
250g. pomidorų;
25g. konservuotų krabų (krevečių);
75g. grietinės;
10g. vidutinio aštrumo garstyčių;
20g. smulkintų petražolių;
druska, pipirai, žiupsnelis cukraus, petražolių šakelė, acto pagal skonį.

¼ l talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite ¼ l šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų.Nupjaukite kiaušinių galus, kad matytųsi tryniai. Į formelių vidurį, ant sustingusio sluoksnio, dėkite po vieną kiaušinį nupjautu galu į apačią. Petražoles nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, nuskabykite lapelius ir kartu su pomidorais išdėstykite aplink kiaušinius. Vėl užpilkite šiek tiek sultinio ir leiskite sustingti. Krabus perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į sietelį ir palaikykite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada krabus, likusius pomidorus bei keletą  petražolių lapelių padalykite į abi formeles. Užpilkite likusiu želatinos tirpalu. 2_3 val. laikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų. Prie šio patiekalo tinka padažas iš grietinės, pagardintos garstyčiomis, druska, pipirais, cukrumi, keletu lašų acto esencijos bei kapotomis petražolėmis. Drebučius patiekite su paskrudinta balta duona arba traškučiais.

LIEŽUVIO DREBUČIAI

Reikia:
4 kiaulių arba veršelių liežuviai;
10 virtų kiaušinių;
1 l. sultinio (nuo liežuvių virimo);
2,5 šaukšto želatinos;
2 šaukštai krienų;
truputis svogūnų laiškų, pipirnių.

Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai. 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu. Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių. Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti. Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio. Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2_3 val. drebučius laikome šaltai. Patiekiame su krienų ar majonezo padažais.

Failai:
FailasFailo dydisParsisiųsta
Parsisiųsti šį failą (46d035896db0f2fad67bc226c99cee8f.zip)Drebutiniai daržovių, mėsos ir žuvies patiekalai14 Kb0
Neteisinga

 
Maistas Drebutiniai daržovių, mėsos ir žuvies patiekalai
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt